Politie schuift aan bij de eettafel

12-02-2019 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN – Afgelopen week kwam een van de wijkagenten in Vlaardingen met een idee om meer betrokkenheid bij de bewoners te creëren. Hij stelde zijn collega’s voor om de warme maaltijd niet op het bureau op te eten, maar te vragen of er aangeschoven mocht worden bij wijkbewoners. Wijkagent Leon deed er afgelopen week verslag van:

Wijkagent Leon:  ,,We hebben een bericht geplaatst op de Facebookpagina van politie Vlaardingen en de reacties waren overweldigend. Bewoners die ons uitnodigden, bewoners die dan wel vonden dat we met de pot mee moesten eten en horecaondernemingen die een warme maaltijd aanboden. Uiteraard was het ons niet te doen om de maaltijd, maar juist de verbinding met de wijk. Wij hebben er dus voor gekozen om onze zelf gekookte avondmaaltijd mee te nemen. Na een telefoontje met een van de reagerende bewoners was ons "etentje" gereserveerd.

Gisteravond, 18:00 uur was het zover. Collega Kor en ik, Leon, gingen naar een gezin dat had verteld dat hun zoontje van 3 jaar slecht at. Maar zoals politiewerk vaak loopt, liep het gisteravond ook anders dan gepland. Terwijl wij op de deurbel drukten, hoorden wij via de politiemeldkamer dat er zojuist een overval was gepleegd. Dus toen de bewoonster en haar zoontje opendeden, moesten wij vertellen dat wij gelijk weer weg moesten. Onze maaltijd lieten we wel vast achter.

Toen de melding was afgehandeld zijn wij uiteraard teruggereden naar het adres waar de bewoners (met uitzondering van de 3-jarige Toby) hun maaltijd al op hadden. We schoven aan bij de eettafel en konden alsnog aan ons eten beginnen. Toby, aan het hoofd van de tafel, was wel onder de indruk van de politie. De zaklamp van een van ons was helemaal interessant. En na wat motiverende woorden at ook Toby, met behulp van moeder, toch zijn bord (bijna) leeg. Wij hebben mooie gesprekken gevoerd over het politiewerk, onze blik op de samenleving en de strafmaten die in Nederland gelden. Ook stelden we de vraag hoe zij tegen de politie aankijken en wat wij anders/beter zouden kunnen doen.

Met achterlating van een lekkere taart, zijn wij daarna weer verder gegaan met ons ‘reguliere’ politiewerk. Al met al hebben wij een supergoed gevoel overgehouden aan dit bezoek, en de bewoners gaven aan dat ze er ook zo over dachten. Wat ons betreft gaan wij dit vaker doen. Als we een adres zoeken, zullen we een nieuwe oproep plaatsen’’.


Volg de politie Vlaardingen via FacebookGerelateerd