Politici aan de slag als vrijwilliger

12-03-2018 Nieuws Redactie

Neill Voorburg van GroenLinks zet zijn biceps aan het werk bij de Bavinckschool

VLAARDINGEN – Afgelopen vrijdag en zaterdag was het weer ‘NL Doet’. NL Doet  is de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Met deze jaarlijks terugkerende actie wordt de inzet van vrijwilligerswerk in de spotlights gezet en wil het iedereen stimuleren om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken. Een deel van het college en verschillende politieke partijen staken de handen traditioneel uit de mouwen op verschillende plekken in Vlaardingen.

Wethouders Hans Versluijs, Ruud van Harten en Arnout Hoekstra gingen aan de slag bij de Buurtvrouw. De Buurtvrouw is de plek voor onder andere lekkere koffie in een gemoedelijke huiskamersfeer, waarbij mensen met een beperking hun talenten inzetten om de buurt te verbeteren. De wethouders hielpen op vrijdag 9 maart samen met buren met de voorjaarsschoonmaak. Het restaurant kreeg een schoonmaakbeurt en ook het zwerfafval in het park ’t Nieuwelant eromheen werd aangepakt.

Van D66 gingen ze de Broekpolder in om ook daar zwerfafval op te ruimen en vanuit GroenLinks hielpen ze op de Bavinckschool om de omgeving te vergroenen met het planten van nieuwe bomen.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date