Plastic containers verdwijnen van de straat

20-02-2020 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Maakt u gebruik van de plastic containers om uw plastic afval netjes gescheiden in weg te gooien? Dan is het goed om te weten dat deze containers binnenkort verdwijnen. Het apart inzamelen van plastic is niet meer nodig omdat de afvalverwerkingsfabriek de plastic grondstoffen inmiddels zo goed uit het restafval kan halen, dat dit meer bruikbaar plastic oplevert dan via het gescheiden inzamelen.

In Vlaardingen staan 50 containers voor plastic waarvan de inhoud een of twee keer per week afgevoerd wordt naar een verwerker die hier weer nieuwe grondstoffen van maakt. Dat werkt in principe prima, maar in het restafval zit nog steeds veel plastic. Daarom laat de gemeente plastic (net als metalen verpakkingen en drankenkartons) al enige tijd ook uit het restafval halen door de afvalverwerker. Omdat de nagescheiden hoeveelheid plastic groter is dan de inzameling via de containers voor plastic op straat, heeft de gemeenteraad onlangs besloten om helemaal over te gaan op het nascheiden van plastic. 

Vanwege deze wijziging worden de oranje containers voor plastic half maart van straat gehaald. De plastic containers op de Afval Apart Punten worden omgebouwd tot een extra container voor glas of papier. Papier, glas en textiel blijven we wel gescheiden inzamelen, evenals groente-, fruit- en etensresten/tuinafval (GFE/GFT). Deze grondstoffen zijn van de beste kwaliteit als ze aan de bron worden ingezameld.

De overgang naar het nascheiden van plastic, is een actie in het kader  van de ambitie van Vlaardingen om voor 2022 de hoeveelheid restafval die de verbrandingsoven in verdwijnt te halveren. Onder het motto ‘Samen gaan we de afvalberg te lijf!’ streven we naar minder afval en naar meer hergebruik van grondstoffenGerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date