Pink Floyd herrijst in Vlaardingen

29-05-2017 Nieuws Herman van Nieuwenhuizen

VLAARDINGEN - Het is nog even geduld hebben, maar in het najaar kun je in Vlaardingen live genieten van Pink Floyd. Dan zullen echter niet de muzikale iconen Roger Waters en David Gilmour de Haringstad aandoen, maar hun muzikale evenknieën uit Vlaardingen.

Het begon allemaal bij het Kerstdiner van de familie De Bloeme in 2016. Vader Jan beloofde aan Bo Singerling de hand van zijn dochter Marjolein als Bo iets bijzonders kon regelen: samen met een band op een podium in Vlaardingen voor een groot publiek de muziek van Pink Floyd brengen. Nu zijn Bo en Marjolein al jaren een stel samen, maar voor Bo was het verzoek wel een uitdaging.

Bevriende musici werden door hem benaderd en op een zwoele avond in april was er het eerste samenzijn: de (gelegenheids)band was een feit en korte tijd later ook de naam : het Floyd Flower Project  (en Flower heeft natuurlijk alles te maken met de achternaam van de keyboardspeler van de band Jan de Bloeme)

Naast Jan de Bloeme op toetsen en Bo Singerling op drums bestaat de line-up uit onder meer zanger Bert Vink, gitarist Andrew Denker, zangeres Evelien Leijtens (van het duo Sjors & Eef) en nog meer dan een handvol andere bekenden in de Vlaardingse music-scene. Voor het licht en geluid heeft Allround & Creative gezegd te willen 'tekenen' en een andere sponsor is gevonden in het bedrijf "Flowers and Wheels" aan de Hoogstraat.

Er wordt al inmiddels volop gerepeteerd en het gaat, wat ons betreft, steeds beter klinken. We hebben er al dit korte clipje van de intro van het Pink Floyd nummer "Shine on you crazy diamond". De komende maanden volgt er meer nieuws!