Petje Af leert kinderen over ondernemerschap

23-06-2017 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Tijdens het laatste blok van Petje Af ervaren de kinderen zelf hoe het is een ondernemer te zijn. Drie groepjes hebben intussen een sociale ondernemersclubs opgezet met als doel geld te gaan verdienen voor aanvullend onderwijs voor kinderen met een beperking in Ethiopië. Op zondag 25 juni zullen de drie groepjes hun club presenteren tijdens de afsluiting en hopen daarmee geld in te zamelen en zo een bijdrage te leveren aan een betere wereld. 

Het blok wordt ingevuld door Katja Visser van de Vlaardingse stichting StartUp4kids. Zij gebruikt hiervoor het onderdeel ondernemerschap uit het Klas4klas-lesprogramma dat zij in Nederland geven aan leerlingen binnen het primair en voortgezet onderwijs en het (V)MBO. Naast ondernemerschap worden in dit programma sociale en financiële vaardigheden ontwikkeld. Daarnaast staat het land Ethiopië centraal waardoor hun kijk op de wereld vergroot. Het Klas4klas-programma is gebaseerd op het bewezen programma van Aflatoun. 

Over het project in Ethiopië


In Ethiopië wonen heel veel kinderen met een beperking. Deze kinderen hebben nauwelijks kansen op een goede toekomst. Ze worden gepest, buitengesloten en zijn helemaal afhankelijk van hun familie. De overheid in Ethiopië heeft namelijk geen oog voor deze groep. Door het niet meetellen in de samenleving is het zelfvertrouwen van deze groep kinderen heel laag en hebben zij vaak een onderwijsachterstand.

Samen met onze partner Dires, in de hoofdstad Addis Abeba, brengen we hier vanaf 2012 verandering in. Ongeveer 1400 kinderen met een beperking zoals dove en blinde kinderen of kinderen met een lichamelijke of geestelijk beperking bieden we jaarlijks het Aflatoun-onderwijsprogramma aan.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date