Petitie om pitbull te muilkorven

24-11-2016 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN – Daphne Ploeg is een online petitie begonnen om een hond bij haar in de buurt verplicht te muilkorven. De 23-jarige Vlaardingse werd 26 september door de pitbull in haar gezicht gebeten en moest met een flink aantal hechtingen worden opgelapt. Zij houdt blijvende littekens over aan de beet van de pitbull.

Daphne woont in de Troelstrastraat en de hond woont letterlijk bij haar om de hoek. Zij is geen hondenhater: ,,Integendeel, ik heb zelf ook twee honden.’’ Toch zoekt ze dus steun voor haar eis dat de hond gemuilkorfd moet worden. ,,De bazin heeft wel een muilkorf in huis’’, weet Daphne. ,,Die heeft zij aangeschaft nadat haar pitbull twee andere honden had gebeten. Ook een van die honden moest worden gehecht.’’ Op 26 september ging het dus opnieuw mis. Daphne was met haar vader op weg naar het circus op het oude marktplein maar zou daar niet aankomen. In plaats van het circus werd het een bezoek aan de spoedeisende hulp. 

Daphne deed aangifte en had contact met de gemeente maar is daar geen steek mee opgeschoten. De zaak werd geseponeerd; de eigenaresse kon er niets aan doen, zo meent de politie. En dus kwam er ook geen muilkorfgebod. ,,Maar een normale, sociale hond doet dit niet’’, meent Daphne. ,,Deze hond bijt om schade aan te richten en niet uit angst.’’ Het muilkorfgebod probeert Daphne nu dus via een petitie alsnog af te dwingen. ,,Help mij ervoor te zorgen dat er alsnog een gebod komt. Overal in de wijk spelen kinderen; er moet iets gedaan worden.’’ 

U vindt de petitie HIER! Ook Hart van Nederland besteedde al aandacht aan de zaak van Daphne. Die reportage vindt u HIER!

Gerelateerd