Passie voor vrijwilligers (en stemmen op Vlaardingse initiatieven)

27-02-2020 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Milton R. King, conflictbemiddelaar van Buurtbemiddeling in Vlaardingen, is genomineerd voor de VriendenLoterij Passieprijs. Tien jaar geleden maakte hij zich sterk om samen met energieke vrijwilligers van Buurtbemiddeling Vlaardingen op te zetten. King is één van de drie Vlaardingers die genomineerd zijn voor deze prijs, en de andere twee zijn David de Beer en Liesbeth Wijbrands.

David de Beer is een zeer bevlogen vrijwilliger en erg betrokken bij de aanpak van schulden en armoede in de Gemeente Vlaardingen. Hij denkt in verschillende verbanden (ook in nauwe samenwerking met de Gemeente Vlaardingen) altijd pro-actief mee in hernieuwde plannen en experimenten ter verbetering van deze problematiek. Naast zijn inzet voor Stichting SchuldHulpMaatje is David ook actief betrokken bij meer universele thema’s als Vrede en Mensenrechten als lid van de kerngroep (en voormalig-ambassadeur) bij Pax – Ambassade voor de Vrede Vlaardingen.

Liesbeth Wijbrands is coördinator, voorlezer en trainer bij de VoorleesExpress Vlaardingen – Schiedam. Liesbeth zet zich al vijf jaar als vrijwilliger in voor de VoorleesExpress, die door Stichting Aanzet wordt uitgevoerd in Vlaardingen en Schiedam. Naast haar taak als coördinator, leest ze zelf voor bij gezinnen thuis en traint ze de andere vrijwilligers in interactief voorlezen. Ondanks lichamelijke beperkingen en vermoeidheid zet Liesbeth zich volledig in. Met haar vrolijke aanwezigheid inspireert ze de andere voorlezers en brengt ze voorleesplezier bij 'haar' gezinnen. Liesbeth bedenkt en organiseert evenementen waar we de VoorleesExpress onder de aandacht van nieuwe vrijwilligers kunnen brengen.

De VriendenLoterij Passieprijs is dé prijs voor vrijwilligers die zich op buitengewone manier hebben ingezet voor hun vrijwilligerswerk. Deze editie van de Nationale Vrijwilligersprijzen zijn alle Passieprijs-vrijwilligers winnaar! Iedereen ontvangt een bescheiden prijs (geheim!) en gratis toegang tot het festival met workshops.

Stemmen op één van de drie Vlaardingers kan dus niet maar wel op één van de twee Vlaardingse vrijwilligersinitiatieven, namelijk Buurtbemiddeling Vlaardingen en de Voorleesexpres Vlaardingen-Schiedam.

Buurtbemiddeling Vlaardingen is een burgerinitiatief, die onafhankelijk adviseert, begeleidt en bemiddelt bij burenoverlast. Al 10 jaar bereikt Buurtbemiddeling Vlaardingen met een team van ‘gewone’ vrijwilligers mooie successen met één doel: Preventieve aanpak van klein woonoverlast.

Stichting Aanzet coördineert de VoorleesExpress in Vlaardingen en Schiedam. De VoorleesExpress is een landelijk initiatief dat ervoor zorgt dat kinderen met een dreigende taalachterstand, extra aandacht krijgen door middel van voorlezen en taalspelletjes. Vrijwilligers zorgen samen met ouders dat (voor)leesplezier een vaste plek in het gezin krijgt.

 Ook enthousiast voor de Vlaardingse vrijwilligersinitiatieven? Stemmen kan HIER!Gerelateerd