Palestijnen herdenken landonteigeningen

04-04-2017 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - In 1976 werden in Israël bij een demonstratie van Palestijnen tegen de landonteigeningen, zes demonstranten doodgeschoten. Sindsdien herdenken en vieren Palestijnen overal ter wereld de Dag van het Land, omstreeks 30 maart. Zij staan stil bij de voortdurende landroof; zowel binnen de grenzen van 1948 als in de bezette gebieden van 1967. De Dag van het Land staat voor verzet van de Palestijnen tegen het onteigenen van hun grond.

Ter gelegenheid van de Dag van het Land organiseren Palestijnse groepen  op vrijdag 7 april van 18.00 uur tot 23.00 uur in de Stadsgehoorzaal een herdenkingsbijeenkomst. Namens het college zullen daarbij ook burgemeester Annemiek Jetten en wethouder Arnout Hoekstra bij aanwezig zijn.

Tijdens die bijeenkomst zullen enkele genodigden het woord voeren, waaronder mevr. Rawan abu Yoysef,  Palestijnse Ambassadeur uit Den Haag. De Palestijnse muziekgroep Al-Istiqlal uit Ramallah verzorgt het culturele deel van het programma. Tijdens het moment van herdenking worden gedichten gelezen van Maureen Ghazal en er is een expositie met schilderijen van Finan Ghazal, beiden Palestijnse Vlaardingers.  Natuurlijk zullen de Palestijnse hapjes niet ontbreken.

De entree voor de bijeenkomst bedraagt €5. Reserveren is verplicht / mogelijk via telefoonnummer 06-48011559Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date