Opnieuw zieke kastanjes gekapt

17-03-2016 Nieuws Redactie

Aan de Parkweg was het al eerder een kaalslag. Fotografie: Flashphoto

VLAARDINGEN - In Vlaardingen zijn de afgelopen jaren als gevolg van de kastanjebloedingsziekte ruim 300 bomen gekapt. Er moeten helaas weer 69 kastanjes gekapt worden. Daar is deze week mee gestart. De werkzaamheden bestaan uit het kappen van de bomen, het frezen van de stobben en het dichtstraten van het gat. Stobben in beplanting die geen gevaar vormen worden niet verwijderd. In het najaar van 2016 worden nieuwe bomen geplant. Dat is niet altijd op dezelfde plek, maar op plaatsen waar de boom genoeg groeiruimte heeft.

De aannemer is gestart in de wijk Holy en zakt af naar de Westwijk. Wanneer de boom in uw straat aan de beurt is, is helaas niet specifiek aan te geven. De aannemer zet verkeersverboden op plaatsen waar hij slecht bij kan. Voor de Julianasingel en de Parallelweg zijn de data wel bekend. Op woensdag 23 maart worden de zieke kastanjes aan de Julianasingel gekapt. Op woensdag 23 en donderdag 24 maart worden de ernstig aangetaste bomen aan de Parallelweg gekapt. De werkzaamheden kunnen uitlopen tot vrijdag 25 maart. In deze straten zijn verkeersregelaars aanwezig.


Kastanjebloedingsziekte

De kastanjebloedingsziekte kenmerkt zich door ‘bloedingsplekken’ op de stam en takken met als gevolg later bast- en twijgsterfte. Er is helaas nog geen manier om de ziekte te voorkomen of te genezen. Omdat in Vlaardingen geen ‘gezonde’ bomen gekapt worden, wordt een boom pas gekapt als de boom een bedreiging voor de veiligheid gaat vormen. Zo kan het dus voorkomen dat er in de straat waar in september een boom verwijderd is nu weer een boom wordt gekapt. Een boom wordt pas gekapt als het echt niet anders kan.Gerelateerd