Categorieën

Service

Opleidingshuis van Stroomopwaarts staat

Opleidingshuis van Stroomopwaarts staat
Nieuws

Opleidingshuis van Stroomopwaarts staat

  • Advertorial
  • 05-03-2020
  • Nieuws
Opleidingshuis van Stroomopwaarts staat

(V.l.n.r.) Otto Boot (praktijkopleider Stroomopwaarts), Gino Torregrosa, Sjoerd Kuiper (wethouder Maassluis), Bart de Leede (wethouder Vlaardingen), Giovanni Luciana, Desiree Curfs (directeur Stroomopwaarts, Marcel Bregman (wethouder Schiedam) en Eric van der Westerlaken (projectmanager Stroomopwaarts) 

VLAARDINGEN - Wethouders Sjoerd Kuiper (Maassluis), Bart de Leede (Vlaardingen) en Marcel Bregman (Schiedam) hebben spreekwoordelijk de laatste steen gelegd van het Opleidingshuis van Stroomopwaarts. Dit deden zij vandaag door de eerste praktijkverklaringen uit te delen aan twee cliënten van Stroomopwaarts. Met het Opleidingshuis ontstaat een unieke samenwerking tussen overheid, onderwijs en ondernemers. Met als doel: de overgang naar werk te versoepelen en de kans op blijvend werk te vergroten.

“Als één van de weinigen in Nederland hebben wij de praktijkopleidingen samengesteld binnen het Werkleerbedrijf en mét de 3 O’s: overheid, onderwijs en ondernemers. Wij leren deelnemers de basis van een vak. Daarna gaat de deelnemer naar de werkgever voor verdere ontwikkeling. Dat is uniek. We merken dat ondernemers niet de juiste medewerkers weten te vinden en tegelijkertijd hebben wij in de regio veel inwoners die aan de kant staan. Door op de vraag/behoefte van de ondernemer in te spelen en gericht op te leiden, brengen we vraag en aanbod bij elkaar”, licht Desiree Curfs, directeur van Stroomopwaarts toe. 

Leren in praktijk

De eerste vier praktijkopleidingen zijn: Metaal en Techniek, Groen, Zorg en Dienstverlening en Logistiek en Transport. Een praktijkopleiding duurt vier maanden. Tijdens  praktijkopdrachten leert een deelnemer de basisvaardigheden van het vak. Daarnaast werkt een deelnemer aan werknemersvaardigheden die nodig zijn om aan de slag te gaan en te blijven. Na een stage bij een reguliere werkgever volgt een toets. Bij een goed resultaat  ontvangt de deelnemer een mbo-praktijkverklaring. Hiermee kan hij/zij aan het werk, vaak zelfs bij de ondernemer waar hij/zij stage loopt.

Betaalde baan

Als het hele traject goed doorlopen wordt, kan iemand die zich meldt voor een uitkering bij Stroomopwaarts, binnen vijf maanden uitstromen naar een betaalde baan. Lukt het niet om direct te starten met een praktijkopleiding, dan geeft Stroomopwaarts eerst trainingen en cursussen en/of een Werkleertraject. Met als doel uitkeringsonafhankelijk te worden.

Aan het werk

Tijdens de officiële lancering werden de eerste twee praktijkverklaringen uitgedeeld door de wethouders. Momenteel volgen veertien deelnemers de leerlijn Metaal en Techniek, vijf de leerlijn Groen, acht de leerlijn Zorg en Dienstverlening en één de leerlijn Logistiek en Transport. Aansluitend op de officiële lancering was er een Opleidingsmarkt voor cliënten. Samen met hun werkconsulent konden zij kennismaken met de verschillende praktijkopleidingen. Stroomopwaarts verwacht na deze dag meer deelnemers te kunnen verwelkomen in de leerlijnen.

Bent u cliënt bij Stroomopwaarts en heeft u interesse in een praktijkopleiding? Neem dan contact op met uw werkconsulent. Bent u ondernemer en wilt u kijken welke mogelijkheden er zijn? Neemt contact op met ons Werkgeversservicepunt via T: 010 - 246 5500.

Stroomopwaarts MVS

Westnieuwland 6, Vlaardingen

Meer over Stroomopwaarts MVS →