Opgepakt in Soerabaja

11-05-2018 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - In dit voor Vlaardingen historische jaar waarin we de Slag bij Vlaardingen van het jaar 1018 herdenken, brengt Vlaardingen24 iedere dag een verhaal uit het Vlaardingse verleden. We doen dat aan de hand van een oud krantenbericht. Vandaag 11 mei 1910: Opgepakt in Soerabaja.

Bij een huiszoeking in Soerabaja worden waardepapieren gevonden die toebehoren aan de Vlaardingse firma Kikkert. Ze zijn afkomstig van een diefstal die enige maanden daarvoor veel stof deed opwaaien.

Gisteren en heden heeft de Rechtercommissaris te Soerabaja een zekeren Felix, gewezen employé van de Scheepsagentuur, verhoord bij wien na een huiszoeking welke vier uren duurde een aanzienlijk bedrag aan effecten werd gevonden. De waardevolle papieren behooren vermoedelijk tot de effecten, welke eenige maanden geleden aan de firma Kikkert te Vlaardingen werden ontstolen.

Gisterenmiddag werden de papieren door de Justitie en politie bij Felix achterhaald in tegenwoordigheid van den Officier van Justitie en den Rechtercommissaris. Zij werden door den griffier verzegeld en op het parket gedeponeerd. Voor het aan het licht brengen van den diefstal was een premie van f 5000 uitgeloofd. Het heette dat Felix onverwachts rijk was geworden. Hij koesterde het plan om op Lawang huizen te koopen.Gerelateerd