Openbaar vervoer in Vlaardingen verandert

31-01-2017 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN – Het rondje met buslijn 56 van station Vlaardingen-Oost naar Vijfsluizen en terug zal vervallen. Dat is één van de veranderingen in het openbaar vervoer in Vlaardingen volgens de plannen van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH). Volgens diezelfde plannen zal er tijdens de spits wel een pendeldienst zijn tussen Vlaardingen-Oost en Vijfsluizen.

Vandaag presenteerde het college van burgemeester en wethouders een antwoordbrief op de plannen van de MRDH, de organisatie waarin 23 gemeenten tussen Rotterdam en Den Haag samenwerken en waarin onder meer over het openbaar vervoer in deze regio wordt beslist. In de plannen voor onze stad staat ook dat buslijn 57 komt te vervallen en dat de frequentie dat  ‘streekbus’ 126 rijdt (eindpunt Maasland) omlaag gaat van 2 x per uur naar 1 x per uur op zaterdag en dat deze in de avond en op zondag helemaal niet meer zal rijden.

Het college verzet zich in haar antwoord aan de MRDH tegen een aantal wijzigingen. In het ‘zuidelijke’ deel van buslijn 57 (de Rivierzone) zal nog kleinschalig openbaar vervoer komen, maar alleen doordeweeks. Het noordelijke deel (voornamelijk Holy) zal vervallen. Voor wie in Holy Noord woont en afhankelijk is van het openbaar vervoer een hard gelag. Het college wil dan ook alternatieven van de MRDH en de RET voor de haltes van buslijn 57 in die wijk en ook in het zuidelijke deel (kleinschalig) openbaar vervoer op zaterdag en koopavond.  Voor wie net buiten de spits naar of van Spijkenisse gaat moet er bovendien ook een pendeldienst  komen van station Vlaardingen Oost naar metrostation Vijfsluizen. Voor de verbinding tussen Maasland en Metrostation Vijfsluizen wil het college, dat hierin optrekt met Maassluis en Schiedam, ook een alternatief.

Uiterlijk 17 februari zal het college haar reactie aan de MRDH kenbaar maken. Over de vervoersplannen zal nog een aantal malen in commissies van de MRDH vergaderd worden voordat deze definitief worden.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date