Categorieën

Service

Open huis Stichting Spoetnik

Open huis Stichting Spoetnik
Nieuws

Open huis Stichting Spoetnik

  • Redactie
  • 08-09-2015
  • Nieuws
Open huis Stichting Spoetnik

Voormalig topvoetballer Evgeniy Levchenko bezocht Spoetnik deze zomer

VLAARDINGEN - Stichting Spoetnik houdt op zaterdagmiddag 12 september open huis op hun inzamelpunt te Vlaardingen. Aansluitend op de wandelroute van de Open Monumentendag in Vlaardingen organiseert de Vlaardingse humanitaire hulporganisatie voor Oekraïne een gezellig en informatief programma rond haar hulpprojecten en activiteiten.

Met muziek- en dansoptredens, modeshow, schilderijenexposities, snuffelmarkt en nog meer onder het genot van een drankje en hapje presenteren de vrijwilligers en speciale gasten van stichting Spoetnik zich aan het Vlaardingse publiek. De middag zal naast het speciale programma ook aandacht vragen voor de lopende inzamelactie van stichting Spoetnik. Het doel in om dit najaar twee gebruikte Nederlandse ambulances aan te schaffen om deze als steun in te zetten bij de menselijke tragedies die zich op dit moment in Oekraïne afspelen, het land dat Stichting Spoetnik al meer dan 20 jaar na aan het hart ligt.

Het muzikale dansprogramma wordt verzorgd door het Oekraïens-Russische ensemble Kalinka. Oekraïense kunstenaars Larisa Shlyakhova-Jevnovataya en Yuliya Untilova presenteren hun schilderijen en Ben van Dorp, auteur van het boek "Over Grenzen", zal vertellen over zijn bevindingen in Oekraïne. Daarnaast vindt in en om de verzamelhal een modeshow van traditionele en moderne Oekraïense kleding plaats en kan men snuffelen op de markt met Oekraïense souvenirtjes.

Sinds de oprichting in 1993 levert Spoetnik vanuit haar standplaats in Vlaardingen humanitaire ondersteuning aan hulpbehoevenden in Oekraïne. Spoetnik bestaat geheel uit vrijwilligers en doet haar werk in samenwerking met Oekraïense organisaties ter plaatste. Per jaar verzorgt Spoetnik enkele tientallen hulpgoederentransporten ten bate van kindertehuizen, ziekenhuizen, psychiatrische instellingen, scholen en andere instellingen. Tevens voert zij diverse samenwerkingsprojecten uit of initieert deze.

Het open huis vindt plaats van 12.00 tot 16.00, in de sporthal aan de Jacob Assendelftplaats (achter woonhuis Landstraat 116/118). Meer info op de website van Stichting Spoetnik.