Opbrengst Zwemmarathon voor Hospice De Margriet

28-08-2018 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN – Op 16 juni vond er in zwembad De Kulk een zwemmarathon plaats, waaraan zo’n 150 zwemmers meededen. Het doel daarbij was om per team zoveel mogelijk baantjes ‘te trekken’, en met elke gesponsorde baan een bedrag binnen te halen.

De opbrengst van de marathon werd vandaag officieel bekend gemaakt in hospice De Margriet en daarbij werd aan coördinatoren Anja van der Plas en Els Wijnhorst en voorzitter Ben van der Velde van het hospice een cheque van iets meer dan €5500 uitgereikt. Die was natuurlijk van harte welkom voor het ‘bijna-thuis-huis’ waar mensen het laatste deel van hun leven doorbrengen. Als thuis sterven niet meer mogelijk is biedt De Margriet een laatste thuishaven aan ongeneeslijk zieken uit Vlaardingen, Schiedam en Maassluis. Daarbij is de inzet van veel en betrokken vrijwilligers een belangrijk element.

Voor het mooie bedrag dat bij elkaar gezwommen is was al een mogelijke bestemming bedacht: er is behoefte aan een nieuwe douchestoel, waarmee iedere bewoner nog comfortabel onder de douche kan.

Voor wie niet mee kon zwemmen is er deze maand nog een mogelijkheid om een ‘eigen steentje’ bij te dragen: wie bij de Jumbo supermarkt aan De Loper zijn flessen inlevert kan ervoor kiezen het statiegeldbedrag te doneren aan De Margriet: gewoon op de juiste knop drukken bij de automaat!

 


Gerelateerd