Opbrengst actie ‘Vlaardingen geeft warmte’ ruim 35.000 euro

22-03-2022 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Van 7 februari tot 7 maart 2022 organiseerden de diaconieën van de Vlaardingse kerken de actiemaand ‘Vlaardingen geeft warmte’.  Via een speciaal rekeningnummer kon men doneren om een bedrag bij elkaar te brengen dat gebruikt zou worden om sterk gestegen energiekosten voor de Vlaardingers die van een minimum inkomen leven, enigszins te kunnen compenseren. De (voorlopige) eindstand voor de actie ‘Vlaardingen geeft warmte’ (op 21 maart) is € 35.263. Dit bedrag wordt overgemaakt naar de Voedselbank die er dan voor de bij haar aangesloten gezinnen voor een bedrag van ca. € 200,- per gezin aan supermarktbonnen voor kan kopen.

De diaconieën mogen tevreden zijn met het resultaat dat ze hebben behaald. In Den Haag werd met een vergelijkbare actie € 100.000,- opgehaald. En dat is dan wel een gemeente met zeven keer zoveel inwoners als Vlaardingen.  Het is ook een mooi voorbeeld van hoe de Vlaardingse diaconieën als ze de krachten bundelen tot goede resultaten kunnen komen. Er zullen in de toekomst ongetwijfeld nog meer van dit soort samenwerkingsprojecten volgen.

In het nieuws was dit weekend dat de regering het bedrag van de tegemoetkoming die de minima via de gemeente voor de gestegen energiekosten krijgen, heeft verhoogd van € 200,- naar € 800,-. Alles bij elkaar ontvangen de minima dus van meerdere kanten steun om de hoge kosten op te vangen.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date