Oostwijk: Een wijk vol culturen

16-11-2017 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Sinds begin dit jaar timmert de Vereniging Callenburgstraat 135 jaar aan de weg om de samenhang en betrokkenheid tussen bewoners in de Callenburgstraat, maar ook in de gehele Oostwijk, te vergroten. Door diverse tentoonstellingen, tuin- en straatconcerten, rommelmarkt, burendag en meedenken met beleidsmakers is de samenhang en betrokkenheid gegroeid.

Het hebben van contacten in de buurt is echter niet voor iedereen vanzelfsprekend. Sommige buurtbewoners hebben minder binding met de wijk omdat ze er hoofdzakelijk wonen en hier geen behoefte aan hebben. Anderen vinden het wel fijn om met anderen mensen uit de wijk contact te hebben maar vinden het soms lastig om dit contact te organiseren. Soms omdat ze de taal niet spreken, maar soms ook omdat onbekend onbemind maakt. Omdat een goede buur nu eenmaal fijner is dan een verre vriend is….. organiseert de Vereniging Callenburgstraat op 25 november een Culturele fietstocht.

Jonge vluchtelingen die zijn gehuisvest bij Timon aan het Verploeg Chasséplein worden bezocht, er is een rondleiding in zowel de moskee aan de Emmastraat als op de Oosthavenkade, en er wordt langs gegaan bij de Groene Luiken. De tocht eindigt bij de Vleet en Acitviteitencentrum Pameijer, waar een heerlijk hapjesbuffet klaar staat uit alle culturen.

Alle Callenburgers, Oostwijkbewoners en belangstellenden worden opgeroepen zich aan te sluiten bij deze fietstocht. De start is om 14.00 uur op het Verploegh Chasseplein 5 en eindigt om 16.00 uur aan de Schiedamseweg bij de Vleet en AC Pameijer. Kort daarna staat daar het buffet klaar.
Aanmelden voor het buffet kan via een briefje op nummer 29, 105 of 134 of via www.callenburgstraat.nl/meedoen  

Gerelateerd