Ook in Holy gaat de (buurt)bezem erdoor!

18-01-2023 Nieuws Herman van Nieuwenhuizen

Fotografie: Buurtbezem Holy

VLAARDINGEN -  Afgelopen zaterdag berichtten we al over de Buurtbezem Oostwijk . Sinds kort is er ook een Buurtbezem gestart in Holy, en ook daar louter bikkels die afgelopen zaterdag zich niet lieten afschrikken door de wind en de regen. Nee, ook in Holy werd er geprikt, gegrepen en verantwoord weggegooid in de restafvalbakken. Leest u even mee:

De regen ging horizontaal. De wind eveneens! Maar de kanjers van Buurtbezem HOLY gingen ervoor! Net als de andere buurtbezems van Vlaardingen ruimden wij de perken, parken, parkeerplaatsen, plantsoenen en stroken langs de Holysingel van plastic, plastic en blik!!

Met z'n zessen; Marco, Desirée, Rob, Conny, Dirk Jan en Bart. Na een bak koffie en gewapend met grijper en vuilniszak hebben we na ruim een uur 14 (!) vuilniszakken vól  afval geraapt. Zeiknat  maar voldaan want een goede buit !

Onvoorstelbaar hoeveel plastic handschoentjes, flesjes, zakken plastic en chipswikkels rondzwerven. En natuurlijk de marketing van de Red Bull gebruikers; ze flyeren hun favoriete merk kwistig in het rond in de vorm van leeg blik. Gelukkig nu alle in de container‼

Markante zaken waren ook. Mocht je nog een koplamp van je auto kwijt zijn: die lag al een paar weken buiten. Nu dan toch gedumpt. En, als klap op de vuurpijl: een heus briefje van 50 (vijftig !!) euro! Daar gaan we zeker meer gevulde koeken en koffie van kopen; Speciaal voor de vrijwilligers die zoveel moeite doen Vlaardingen een nóg mooiere stad te maken. Gezellig en nuttig!

Wil je meedoen? Van Harte Welkom op zaterdag 11 februari!!

Groet,

Het Buurtbezem Holy  team !!


Wie mee wil doen met de Buurtbezem Holy kan een mailtje sturen naar buurtbezemholy@gmail.com . Je krijgt dan alle benodigde informatie. Je kunt natuurlijk ook op zaterdag 11 februari jezelf melden bij het verzamelpunt aan de Stadhouderslaan 9 in het ‘Clubhuis’, de garagebox tegenover het Zonnehuis (Dillenburgsingel).Gerelateerd