Ook bewoners Van Heutszpark in actie voor Buurt AED

10-01-2019 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN – In december schreven we al over de actie van bewoners van de Hoevenbuurt in Holy die in actie kwamen voor een buurt AED. In het Van Heutszpark  is er nu ook een actie gestart. Via het platform BuurtAED.nl van de Hartstichting kunnen buurtbewoners geld ophalen om zo samen een levensreddende AED te kopen. De actie vind je hier .

Initiatiefnemer van de actie Jeroen de Roode: “Toen een Tv-spotje van de Nederlandse Hartstichting voorbij kwam met een oproep om samen met je buurt een AED te kopen vond ik dit direct een initiatief waar ons park aan mee zou kunnen doen. Dit direct in de BuurtApp geplaatst en binnen 15 minuten de eerste donaties al kunnen ontvangen. Hopelijk lukt het om het totale bedrag bij elkaar te krijgen om een AED in het van Heutszpark op te hangen, zodat een iedereen deze kan gebruiken in geval van een hartstilstand".

Elk jaar krijgen zo’n 17.000 mensen in Nederland een hartstilstand buiten het ziekenhuis. In 70% van de gevallen vindt zo’n hartstilstand thuis plaats. De kans op overleven is het grootst als binnen 6 minuten gestart wordt met reanimeren met een AED. Het lukt de ambulance meestal niet om binnen die tijd aanwezig te zijn bij het slachtoffer. Daarom is het belangrijk dat er in elke buurt een AED aanwezig is.

Om van heel Nederland zo’n ‘6-minutenzone’ te maken zijn 30.000 AED’s nodig die dag en nacht beschikbaar zijn en zijn aangemeld bij oproepsysteem HartslagNu. Op dit moment zijn in Nederland 15.000 AED’s aangemeld bij het oproepsysteem, waarvan er 10.000 dag en nacht beschikbaar zijn. Deze BuurtAED-actie draagt bij aan het realiseren van deze landelijke 6-minutenzone.

Lees meer en zie wat jij kunt doen op www.buurtaed.nlGerelateerd