Ontwikkelaar Leski-pand failliet

20-05-2015 Nieuws Herman van Nieuwenhuizen

Vorig jaar leek de deal over het Leski-pand rond

VLAARDINGEN – De Hoogstraat zal nog wat langer last houden van het oude en in slechte staat verkerende Leski-pand. De bij de renovatie van het pand betrokken eigenaar/projectontwikkelaar Kroon Vastgoed 13 BV is namelijk afgelopen maand failliet verklaard. Een week geleden heeft het college de gemeenteraad in een geheim memo hiervan op de hoogte gesteld en gisteren werd de pers geïnformeerd.

Op 4 juni 2014 werden in een feestelijke sfeer nog de handtekeningen onder een samenwerkingsovereenkomst gezet, waarbij naast Kroon ook Stichting Stadsherstel en Waterweg Wonen betrokken waren. De herontwikkeling van het Leski-pand zou bestaan uit het slopen van bestaande opstallen, met behoud van het linker gedeelte van de voorgevel, in bouwkundige termen ‘op de vlucht gebouwd’.  Na het funderen, zou 300 m2 winkeloppervlakte op de begane grond worden gerealiseerd met daarboven drie woonlagen met elk vier tweekamerappartementen.

Na jaren zoeken van geïnteresseerde partijen, onderhandelen en ‘sleuren’ aan wat een dood paard leek te zijn, was het Paul Smolders van Stichting Stadsherstel Vlaardingen eindelijk gelukt om het Leski-pand een nieuwe bestemming te geven en verschillende partijen voor dit doel bij elkaar te brengen. De uiteindelijke overeenstemming was mede tot stand gekomen dankzij een substantiële bijdrage van het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o.

Met het faillissement van Kroon Vastgoed 13 BV kon het college de meerpartijenovereenkomst voor het Leskipand beëindigen. Levert dit nu vertraging op in het stuk Stadsherstel wat de Hoogstraat op die plek zo hard nodig heeft? Een woordvoerder van de gemeente: ,,Wij als gemeente zijn geen eigenaar van het pand en gaan niet op zoek naar nieuwe partij. De betrokken partijen, waaronder de curator, onderzoeken nu de mogelijkheden voor een doorstart van de herontwikkeling. De vertraging is afhankelijk van hoe snel en welke oplossing gevonden wordt’’.

 Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date