Categorieën

Service

Onrust rond bikers No Surrender

Onrust rond bikers No Surrender
Nieuws

Onrust rond bikers No Surrender

  • Redactie
  • 31-01-2016
  • Nieuws
Onrust rond bikers No Surrender
VLAARDINGEN – Afgelopen vrijdag was een grote politiemacht aanwezig op het bedrijventerrein De Vergulde Hand. Aanleiding was de aanwezigheid van zo’n vijftig motorrijders aan de James Wattweg, de plek waar motorclub No Surrender haar uitvalsbasis heeft.

De NOS wist te melden dat er mogelijk sprake van is dat het Rotterdamse chapter van No Surrender zich af zou willen scheiden en een nieuwe club wil beginnen. De komende week zou dit al bekend worden gemaakt. De Rotterdamse tak van de club in Vlaardingen staat onder leiding van Captain Bas ter Hennepe.

No Surrender werd in 2013 opgericht door Klaas Otto uit onvrede met het beleid van motorclub Satudarah. Verschillende leden van Satudarah stapten over naar de nieuwe motorclub. De club groeide binnen een jaar uit tot één van de drie grootste motorclubs in Nederland, naast de Hell’s Angels en Satudarah, en heeft naast twintig afdelingen in Nederland ook chapters in België, Turkije en Marokko. Volgens de politie houden deze clubs zich bezig met criminele activiteiten, maar tot een algeheel verbod is het nooit gekomen.

Over de aanwezigheid van de circa 50 motorrijders is nog onduidelijkheid: kwamen ze om Captain Bas ter Hennepe steun te betuigen in zijn mogelijke plannen zich af te scheiden of wilden zij hem ervan weerhouden. Onder toezicht van de politie, inclusief een rondcirkelende politiehelikopter, verdween de groep na enige tijd weer.