Onhandige wethouder zoekt bijdehandje

06-10-2022 Nieuws Herman van Nieuwenhuizen

VLAARDINGEN – Een buurt die zich overvallen voelt omdat er bij ’t Hof een schoolgebouw dreigt te komen. Niet helemaal onaangekondigd, we schreven er in eerder dit jaar al over, maar toch. Een hondenveldje in dezelfde wijk, op een steenworp afstand, dat plotseling ontruimd wordt. En waarbij even vergeten was dit te melden aan de gebruikers ervan. Een paar voorbeelden, maar de gemeente laat op een onhandige manier nogal wat steken vallen in de communicatie naar haar inwoners, ondanks dat ze zich soms helemaal ‘suf’ communiceert; Groot Vlaardingen telt wekelijks zo’n vier tot (soms) wel 8 pagina’s gemeentenieuws, en zou zonder die bijdrage waarschijnlijk gedoemd zijn te verdwijnen. Maar wie leest die bulk aan informatie nou echt? 'Niemand’, zo verzuchtte een (voormalig) wethouder die we ooit interviewden.

Kortom, ze kunnen op het stadhuis wel wat hulp gebruiken en wie de ambitie heeft om ambtenaar te worden kan genoeg vacatures vinden bij Werken voor Vlaardingen, die je hier aantreft. De meest opvallende melding die we er deze week aantroffen stond in de beschrijving voor Medewerker Bestuurssecretariaat: “Als rechter- én linkerhand van een wethouder ben jij op de achtergrond betrokken bij diverse toffe onderwerpen met maatschappelijke impact. Ben jij een ster in plannen en organiseren?” De ‘rechterhand zijn van…’ kennen we als uitdrukking natuurlijk wel, maar beide handen? Dat moet dan wel een on(t)handige wethouder zijn.

Opvallend tenslotte is één van de recentere slogans in de wervingscampagne van de gemeente Vlaardingen:  “Jij verdient je eigen straat”. Die kun je op deze plek vinden. Leuk, maar we zijn wat onzeker hoe we dat moeten begrijpen. Want om officieel een straat naar je vernoemd te krijgen moet je niet alleen van onbesproken gedrag zijn, maar ook al wat jaren overleden.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date