Ondergrondse containers ook in centrum

03-09-2015 Nieuws Redactie

Binnenkort zie je deze in het Centrum ook niet meer

VLAARDINGEN - In januari 2016 worden 37 ondergrondse containers geplaatst in het centrum van Vlaardingen.

Onlangs is het voorlopige plaatsingsplan voor het Centrum, waar deels nog met huisvuilzakken op straat wordt ingezameld, door het college vastgesteld. Nadat de bezwaartermijn op het plan is verstreken wordt in januari 2016 gestart met het plaatsen van de containers.

In diverse buurten in Vlaardingen (onder andere de Indische Buurt, Drevenbuurt, Hoevenbuurt, Vaart Noord, Vaart Zuid, Vogelbuurt Noord, Statenbuurt en Maasboulevard) zijn inmiddels al 350 ondergrondse containers geplaatst. Op dit moment worden 90 ondergrondse containers geplaatst in de Westwijk, in de buurten Hoogkamer en Wetering.

Overal ondergronds

Na plaatsing in het Centrum worden op een aantal plaatsen in de stad nog enkele containers geplaatst en gaat Vlaardingen in het eerste kwartaal van 2016 geheel over op ondergrondse restafvalinzameling. Bij nieuwbouwwijken of te ontwikkelen gebieden worden nieuwe locaties voor ondergrondse restafvalinzameling ingepast en geplaatst zodra dit mogelijk is.

Vervangen verouderde containers

Er worden ook 36 verouderde ondergrondse afvalcontainers vervangen voor nieuwe. Deze containers staan verspreid door stad en worden vanaf januari 2016 vernieuwd. De betonputten in de straat zijn nog goed en blijven gehandhaafd, alleen de container wordt vervangen. Kijk voor meer informatie op de projectpagina van de gemeente.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date