Oeverbos niet gekapt vanwege Blankenburgtunnel

22-02-2017 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN – Een groot stuk van het oostelijk deel van het Oeverbos is gekapt vanwege herinrichting van het gebied en niet vanwege de toekomstige bouw van de Blankenburgtunnel. Dat antwoordde het college op vragen  van GroenLinks en wethouder Ruud van Harten benadrukte dat nogmaals bij de persbijeenkomst op dinsdag 21 februari.

Op het vervuilde havenslib dat er in de jaren 60 van de vorige eeuw gestort is komt een ‘leeflaag’ van 50 centimeter waardoor vervuiling van het gebied tegen gegaan wordt. ,,De opdrachtgever van het kappen van de bomen en jonge beplanting is het recreatieschap Midden Delfland en Rijkswaterstaat heeft daar niets mee te maken’’, aldus wethouder Van Harten. ,,De herinrichting, inclusief sanering en nieuwe beplanting, vindt deze zomer plaats. In verband met het komende broedseizoen zijn de kapwerkzaamheden nu al uitgevoerd. Het recreatieschap streeft er naar het oostelijke deel van het Oeverbos weer grotendeels op orde te hebben op het moment dat Rijkswaterstaat met de aanleg van de Blankenburgverbinding wil starten. Zo wil het recreatieschap er voor zorgen dat het gebied ook recreatieve waarde blijft behouden wanneer Rijkswaterstaat in het westelijk deel van het Oeverbos aan het werk gaat’’.

Het tracé van de Blankenburgtunnel zal tezijnertijd aangelegd worden in het westelijk deel van het gebied. Ook daar zal een deel van het gebied gekapt moeten worden. En als er na de Tweede Kamerverkiezingen van maart een kabinet komt met partijen die tegenstanders zijn van de Blankenburgtunnel? Dan komt de tunnel er misschien helemaal niet meer, antwoorde Van Harten desgevraagd.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date