NL Doet: college doet mee !

10-03-2017 Nieuws Herman van Nieuwenhuizen

Fotografie: Herman van Nieuwenhuizen

VLAARDINGEN - Op vrijdag 10 maart en zaterdag 11 maart organiseert het Oranjefonds weer NL Doet! NL Doet  is de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Met deze jaarlijks terugkerende actie wordt de inzet van vrijwilligerswerk in de spotlights gezet en wil het iedereen stimuleren om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken.

Het college van burgemeester en wethouders deed vandaag ook weer volgens traditie mee. Een drietal wethouders stak vandaag de handen uit de mouwen bij basisschool Het Breinpaleis aan de Roerdompstraat. Hans Versluijs, Arnout Hoekstra en de kersverse wethouder Bert van Nieuwenhuizen ruimden boekenkasten in, gaven een kort lesje politiek en staken de spade in de grond om nieuwe beplanting aan te leggen. Een tweetal raadsleden van D66, Yenice Jongejan en Koen Kegel schaarde zich vanochtend aan hun zij op de school voor onderhoud en schilderwerk.

Een ander deel van het college was aan het (vrijwilligers)werk in het Zonnehuis aan de Dillenburgsingel. Burgemeester Annemiek Jetten en gemeentesecretaris Anneke Knol-van Leeuwen haalden bewoners op van hun woningen en brachten deze naar de recreatiezaal en serre om ze daar te voorzien van koffie, thee of wat anders lekkers. Ook waren daar leerlingen van het Lentiz Geuzencollege met directeur The Werner aanwezig om de bewoners die dat wilden een ‘beauty behandeling’ te geven.

Kortom, weer eens wat anders dan de college- of schoolbanken voor burgemeester en wethouders en de leerlingen van het Geuzencollege. Een inzet die voor de school en het Zonnehuis zeer welkom was en die zeker gewaardeerd werd.

Bekijk de foto's
Gerelateerd