Nieuws van de Vlaardingen Schoon Challenge!

11-02-2020 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Erger jij je ook aan al die flesjes, blikjes en verpakkingen, die je op de grond ziet liggen? Je bent niet de enige! Zwerfafval is de nummer 1 ergernis in Nederland. Maar daaraan gaat binnenkort iets gebeuren, in Vlaardingen.  Op 28 maart wordt de hele stad schoongemaakt, tenminste als het aan Marjo Bazuin en Abdelakil Benomar ligt. Abdelakil is participatiemedewerker bij Minters en Marjo Bazuin is nauw betrokken bij West op zijn Best en één van de initiatiefnemers van het Repair Café. Samen werken ze aan een nieuw initiatief: De Vlaardingen Schoon Challenge ! Marjo en Abdelakil zijn meermalen per week bezig met de voorbereiding van de Vlaardingen Schoon Challenge en regelmatig berichtten ze over de stand van zaken, over organisaties die aansluiten en ook initiatieven of inwoners van Vlaardingen die op een eigen wijze hun steentje bijdragen.

Marjo: ,,De Challenge begint hoe langer hoe meer te leven en wij merken dat ook steeds meer mensen er al over gehoord hebben. We zijn nu druk bezig met de laatste details en dan kunnen de flyers en raamposters gedrukt worden.

In aanloop naar de Challenge toe kies ik elke week een “Kanjer van de week”: iemand die al een flinke tijd bezig is om zwerfafval uit zijn woonomgeving te halen. Deze week was dat Jaap Hofstee. Ik kwam vorig jaar met Jaap in contact en we zaten toen nog in de startfase en ik beloofde hem op de hoogte te houden van onze vorderingen. Inmiddels komt de Challenge goed op gang en werd het tijd om eens kennis te gaan maken met Jaap.

Jaap woont in het Centrum van Vlaardingen, waar hij een groot deel van de Maassluissedijk en de Zomerstraat schoon houdt. Ik vroeg hem naar zijn motivatie om dit te doen ... Het blijkt dat Jaap bij de Roteb in Rotterdam gewerkt heeft en dus al lang geleden affiniteit ontwikkeld heeft met het zwerfvuilprobleem. Hij begeleidde in de jaren ‘90 zogenaamde ‘Melkert-baan’ mensen en kwam achter zijn bureau vandaan om samen met hen de wijk in te gaan. Dit gaf veel voldoening en Jaap is dit ook privé gaan doen, zeker toen hij na zijn pensionering wat meer tijd kreeg. Zijn buren waarderen zijn inzet, maar Jaap zou het gezelliger én efficiënter vinden om SAMEN de handen uit de mouwen te steken!

Soms overvalt hem het gevoel dat het ‘dweilen met de kraan open is’, maar hij geeft het niet op! En dat doorzettingsvermogen maakt hem onze 3e Kanjer van de Week!''

 
Ook enthousiast geworden? Opgeven kan via vldschoon@gmail.com

Houdt de website www.vlaardingenschoon.nl  in de gaten voormeer informatie!Gerelateerd