Nieuws van de Vlaardingen Schoon Challenge!

23-01-2020 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Erger jij je ook aan al die flesjes, blikjes en verpakkingen, die je op de grond ziet liggen? Je bent niet de enige! Zwerfafval is de nummer 1 ergernis in Nederland. Maar daaraan gaat binnenkort iets gebeuren, in Vlaardingen.  Op 28 maart wordt de hele stad schoongemaakt, tenminste als het aan Marjo Bazuin en Abdelakil Benomar ligt. Abdelakil is participatiemedewerker bij Minters en Marjo Bazuin is nauw betrokken bij West op zijn Best en één van de initiatiefnemers van het Repair Café. Samen werken ze aan een nieuw initiatief: De Vlaardingen Schoon Challenge!

Marjo en Abdelakil zijn meermalen per week bezig met de voorbereiding van de Vlaardingen Schoon Challenge en regelmatig berichtten ze over de stand van zaken, over organisaties die aansluiten en ook initiatieven of inwoners van Vlaardingen die op een eigen wijze hun steentje bijdragen. Zo is in de Westwijk Fatima een bekende verschijning.

Marjo: ,,Fatima is voor ons de Kanjer-van-de-week : ze ruimt ELKE DAG een deel van de Westwijk op! Dit doet zij met haar scootmobiel (zij kan niet ver lopen) maar dat weerhoudt haar er niet van om te proberen van onze Westwijk weer een schone, prettige en opgeruimde leefomgeving te maken. Laten wij allemaal proberen haar te helpen, al is het maar door een blikje dat bij u in de heg gestopt is, in de vuilnisbak te gooien. De omslag moet ergens beginnen en alle beetjes helpen!

Ook jouw hulp is welkom! Wij hopen dat zoveel mogelijk bewoners, maar ook organisaties, sportclubs en scholen in Vlaardingen mee zullen doen met deze Challenge. Bij kanovereniging Natsec hebben ze al laten weten mee te doen en De Vlaardingse Vaart aan te pakken, maar andere verenigingen hebben ook al gezegd mee te doen. We gaan natuurlijk zelf ook nog langs bij de scouting en atletiekvereniging Fortuna. Die laatste waren ook al zoiets van plan, op kleine schaal, maar hadden dat uitgesteld. Die kunnen natuurlijk op 28 maart dan mooi aansluiten!’’

Opgeven kan voorlopig via vldschoon@gmail.com

Houdt de website www.vlaardingenschoon.nl   in de gaten!Gerelateerd