Nieuwe wethouder van Cultuur

29-11-2016 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN – Vanaf vandaag is Cees Oosterom wethouder van Cultuur af. Collega Arnout Hoekstra neemt het stokje over. ,,De portefeuille Cultuur verdient veel aandacht’’, aldus Oosterom op de wekelijkse persbijeenkomst vandaag. ,,Met de veranderingen in het Sociaal Domein en de zorg is nog veel werk te verzetten, na de afgelopen decentralisaties. Dat zorgt voor een onverminderd hoge werkbelasting op die portefeuille. In overleg hebben we binnen het college daarom afgesproken dat Arnout Hoekstra ‘Cultuur’ overneemt.

,,Mijn doelstelling bij het aantreden van het college in 2014 was om de gemeentelijke financiën weer op orde te brengen'', vult Hoekstra aan. ,,Die opdracht is vervuld, zelfs eerder dan verwacht. Na het instemmen door een meerderheid van de raad met de laatste Begroting heb ik het qua werkdruk nu relatief rustig. Ik heb bovendien zin om weer eens wat nieuws aan te pakken en me goed te verdiepen in de materie’’.

Oosterom gaat zich de komende tijd onder meer richten op het werken aan een raadsvoorstel om de komende aanbesteding in de Jeugdzorg meer resultaatgericht te laten zijn. Daarin worden met hulpverleners vooraf specifieker afspraken gemaakt over duur, aard en omvang van hulpverleningstrajecten. Daarnaast richt hij zich op het verder stroomlijnen van Stroomopwaarts waarin de sociale werkvoorzieningen en sociale diensten van Maassluis, Vlaardingen en Schiedam vorig jaar zijn opgegaan.

Voor Arnout Hoekstra ligt er bij Cultuur ook nog wat uitdaging; de Bibliotheekfusie van Vlaardingen met Maassluis/Maasland bijvoorbeeld en de pilot van de ‘nieuwe Stadsgehoorzaal’ die in enkele jaren zo efficiënt en betaalbaar mogelijk (met zo min mogelijk subsidies) moet werken.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date