Nieuwe Uitkijktoren in het Klauterwoud

30-08-2018 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - De Stichting Klauterwoud heeft van de Gemeente Vlaardingen de vergunning gekregen voor een nieuwe uitkijktoren op de heuvel in het Klauterwoud. Dankzij de steun van het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o., het Weeshuisfonds, de Gemeente Vlaardingen,de Stichting Broekpoldervrienden en de Federatie Broekpolder, is het mogelijk geworden de nieuwe toren van staal te maken.

De oude houten toren werd te vaak getroffen door vandalisme en moest uit oogpunt van veiligheid buiten gebruik worden gesteld. Constructiebedrijf Voscon zal de nieuwe toren van staal maken en treedt bovendien als sponsor op. Daarmee wordt een populaire voorziening weer in ere hersteld.

De Uitkijktoren is een voorziening die niet alleen voor het Klauterwoud van belang is, maar voor de hele Broekpolder. De toren is voor de jeugd een attractie om te beklimmen, maar biedt ook een mooi uitzicht op het gebied: van natuurgebied De Ruigte tot Archeologisch Educatief Erf. Een gebied dat zich blijft ontwikkelen tot een natuur en recreatiegebied van formaat.

Naar verwachting kan de nieuwe toren voor het einde van het jaar in gebruik worden genomen.Gerelateerd