Nieuwe uitkijktoren Broekpolder bijna klaar

27-03-2019 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN – Bij Voscon aan de Energieweg zijn ze druk bezig met de constructie voor een nieuwe, en vandalismebestendiger uitkijktoren voor de Broekpolder. De toren zal eind april geplaatst worden. Voscon (wat hebben we niet van metaal gebouwd?) laat weten dat de populaire voorziening snel weer terug op zijn plek komt.

Dankzij de steun van het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o., het Weeshuisfonds, de Gemeente Vlaardingen,de Stichting Broekpoldervrienden en de Federatie Broekpolder, is het mogelijk geworden de nieuwe toren van staal te maken. De oude houten toren werd te vaak getroffen door vandalisme en moest uit oogpunt van veiligheid buiten gebruik worden gesteld. Constructiebedrijf Voscon maakt nu de nieuwe toren van staal en treedt bovendien als sponsor op.

De Uitkijktoren is een voorziening die niet alleen voor het Klauterwoud van belang is, maar voor de hele Broekpolder. De toren is voor de jeugd een attractie om te beklimmen, maar biedt ook een mooi uitzicht op het gebied: van natuurgebied De Ruigte tot Archeologisch Educatief Erf. Een gebied dat zich blijft ontwikkelen tot een natuur en recreatiegebied van formaat.Gerelateerd