Categorieën

Service

Nieuwe rioolpersleidingen onder Broekpolderweg

Nieuwe rioolpersleidingen onder Broekpolderweg
Nieuws

Nieuwe rioolpersleidingen onder Broekpolderweg

  • Redactie
  • 02-06-2020
  • Nieuws
Nieuwe rioolpersleidingen onder Broekpolderweg
VLAARDINGEN - Bouwconsortium BAAK legt in opdracht van de gemeente Vlaardingen een nieuwe rioolpersleiding aan onder de Broekpolderweg en vervangt tegelijkertijd de bestaande leiding die daar ligt. De parkeerplaatsen en de zuidelijke rijbaan van de Broekpolderweg, ter hoogte van de scouting en de volkstuinen, zijn tijdens de werkzaamheden afgesloten. Om het gebied bereikbaar te houden, heeft de aannemer tijdelijk de noordelijke rijbaan verbreed. Bij de gemeentewerf en langs de Kooikersweg heeft BAAK tijdelijke parkeerterreinen aangelegd. De werkzaamheden duren tot het einde van 2020.

Voor de aanleg van de Blankenburgverbinding, een project van Rijkswaterstaat, is het nodig om de A20 bij Vlaardingen breder te maken. Een rioolpersleiding die langs de A20 ligt, moet daarom naar de Broekpolderweg opschuiven. In de Broekpolderweg ligt ook een bestaande rioolpersleiding die aan het einde van de levensduur is en aan vervanging toe is. De gemeente en Rijkswaterstaat zijn overeengekomen om de werkzaamheden aan beide leidingen te combineren. Dit bespaart kosten en beperkt hinder. In de middenberm van de Broekpolderweg liggen na de werkzaamheden straks twee nieuwe rioolpersleidingen naast elkaar. Bouwconsortium BAAK, de bouwer van de Blankenburgverbinding, voert de verlegging en vervanging van de persrioolleidingen uit. 

Langs de Broekpolderweg zijn verschillende (sport)verenigingen gevestigd. Om hun terreinen tijdens de werkzaamheden bereikbaar te houden, is de noordelijke rijbaan verbreed. Auto- en fietsverkeer kunnen hier tijdens de werkzaamheden in twee richtingen rijden. De middenberm en de zuidelijke rijbaan zijn dan in gebruik als werkterrein. Tijdens de werkzaamheden geldt op de Broekpolderweg een maximumsnelheid van 30km/u. 

Hinder

Incidenteel zal de Broekpolderweg worden afgesloten. Bijvoorbeeld als er geasfalteerd moet worden. De omgeving wordt hierover geïnformeerd. Verder moeten bezoekers van het gebied rekening houden met vertraging en wordt geadviseerd indien mogelijk op de fiets te komen.