Nieuwe brug in nostalgische sfeer

28-07-2019 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Generaties Vlaardingers lieten zich op hun trouwdag portretteren op de boomstammetjesbrug over de vijver in het Hof. Een gebruik dat vanaf nu nieuw leven ingeblazen kan worden, want die romantiek is weer terug.

Op dit plekje in Het Hof ligt al lange tijd een brug. Het uiterlijk van die brug is alleen wel aan flinke veranderingen onderhevig. Het boomstambruggetje zoals we dat zien op oud beeldmateriaal bij het Stadsarchief, is bijzonder sprookjesachtig. Op trouwfoto’s uit de zestiger jaren, is de brug al heel wat strakker. De laatste jaren moest het bruggetjes het zelfs geheel zonder boomstammetjes doen.

Toen bleek dat de brug aan vervanging toe was, is er voor gekozen om de boomstammetjes weer terug te brengen. Niet met het snel verterende hout dat toen gebruikt werd, maar met Robiniahout, een Europese hardhoutsoort die oorspronkelijk afkomstig is uit Noord-Amerika. Het is een soort Acacia die grillig van vorm is en donkere nerven heeft. De houtsoort vergrijst gedurende de jaren, waardoor de brug een steeds natuurlijker uiterlijk krijgt.

De brug is zo goed als klaar. Dus ga alvast een kijkje nemen. Op woensdagmiddag 11 september is de officiële afsluiting van het project en opening van de brug. Dan wordt de nieuwe brug op romantische wijze in het zonnetje gezet!Gerelateerd