Nieuwe beschermvrouw Zr.Ms. Vlaardingen

11-03-2018 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN/AMSTERDAM – Het marineschip Zr.Ms. Vlaardingen lag dit weekend in Amsterdam waarbij een speciale ceremonie gehouden werd om de nieuwe beschermvrouw te installeren. Zr.Ms. Vlaardingen is in 1986 gedoopt door wijlen mevrouw De Snaijer-de Boer. Ze is destijds door de gemeente voorgedragen voor deze eervolle taak door de gemeente vanwege haar verzetswerk tijdens de Tweede Wereldoorlog in Vlaardingen.

In 2017 heeft de bemanning van het schip contact gezocht met haar nabestaanden. Zo ontstond het idee om haar dochter, mevrouw De Boer-de Snaijer, te vragen om in de voetsporen van haar moeder als beschermvrouw van Zr.Ms. Vlaardingen aan te treden. In navolging van haar moeder, die op 80-jarige leeftijd het schip doopte, is mevrouw de Boer-de Snaijer op 80-jarige leeftijd op 11 maart officieel aangesteld worden als beschermvrouw van het schip. Hoewel het gaat om een eretitel zonder verplichtingen, benadrukt het evenement de onlosmakelijke band tussen de Koninklijke Marine en de maatschappij en eert het de verzetshelden uit het verleden.

Namens de gemeente Vlaardingen was wethouder Arnout Hoekstra aanwezig, die een speech hield waarin hij de relatie tussen de gemeente en defensie in het algemeen en Zr.Ms. Vlaardingen in het bijzonder bendarukte. Het is bijzonder om als stad een 'eigen' marineschip te 'hebben'.Gerelateerd