Nieuwe ambassadeurs voor de Vrede

19-09-2014 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN – Vlaardingen is al sinds jaar en dag ambassadestad voor de Vrede. De Vlaardingse journaliste Sanne Poot is zelfs het afgelopen jaar nationaal staatssecretaris voor Vrede geweest. In de Haringstad zelf kenden we in diezelfde periode drie ambassadeurs: Henny Petray, Finan Ragab en Corrie Kortleven. In de raadsvergadering van 18 september en een tweetal dagen voor de opening van de Vredesweek hebben zij hun titel overgedragen aan twee nieuwe ambassadeurs: wethouder Cees Oosterom en David de Beer.

De Beer heeft ruime internationale ervaring in het werken aan vrede in voormalige conflictgebieden voor onder meer de Verenigde Naties. Zijn ervaring wil hij het komende jaar delen in zijn functie als ambassadeur voor Vrede in Vlaardingen. Samen met Cees Oosterom zal hij aandacht vragen voor conflicten in de wereld en mensen aan het denken zetten om te werken aan oplossingen, lokaal, nationaal en internationaal.

De Beer en Oosterom kregen van Henny Petray en Corrie Kortleven Vredesvlaggen uitgereikt en werden officieel geïnstalleerd. Op het Veerplein zal vervolgens op zaterdag 20 september burgemeester Bert Blase om 10.30 officieel de Vredesweek openen.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date