Categorieën

Service

Nieuwe A4 vijf weekenden dicht

Nieuwe A4 vijf weekenden dicht
Nieuws

Nieuwe A4 vijf weekenden dicht

  • Redactie
  • 11-02-2016
  • Nieuws
Nieuwe A4 vijf weekenden dicht

VLAARDINGEN – De gloednieuwe snelweg tussen Vlaardingen en Schiedam gaat de komende tijd vijf weekenden dicht, om te beginnen in het weekend van 19 tot en met 22 februari. Rijkswaterstaat gaat de weg ‘optimaliseren’.

De A4 Midden-Delfland ging, na het nodige getouwtrek over de veiligheid van de Ketheltunnel en de afvoer van grondwater, op 18 december 2015 open. Daarmee kwam een eind aan een stijd die ruim zestig jaar had geduurd. Doel van de doorgetrokken A4 was het ontlasten van de A13 tijdens de spits en het bestrijden van sluipverkeer door Midden-Delfland.

Rijkswaterstaat gaat updates doorvoeren voor het veiligheidssysteem in de Ketheltunnel en ook de calamiteitendoorsteek verplaatsen. Ook starten de voorbereidingen voor de aansluiting van de Ketheltunnel op de verkeerscentrale in Rhoon. Door een verbouwing aan de Verkeerscentrale in Rhoon heeft Rijkswaterstaat ervoor gekozen om de tunnel eerst lokaal te bedienen en daarna vanuit de Verkeerscentrale in Rhoon. 

De eerste afsluiting is dus van 19 februari tot en 22 februari. Daarna gaat de tunnel nog dicht van 11 maart tot en met 14 maart, van 18 maart tot en met 21 maart, van 1 april tot en met 4 april en van 8 april tot en met 11 april, telkens vanaf vrijdag 22.00 uur tot en met maandag 05.00 uur. Het verkeer wordt tijdens de werkzaamheden omgeleid over de A13.