Niet mekkeren!

18-07-2021 Nieuws Dick van der Pijl

VLAARDINGEN/LIMOUSIN - Iedere zondag op Vlaardingen24: Vlaardingers in den Vreemde! Vlaardingers die de Haringstad achter zich hebben gelaten om elders in de wereld hun geluk te zoeken, geven bij toerbeurt een kijkje in de keuken van hun leven 'in den vreemde'. Lees de belevenissen van Wilma Hollander (Griekenland), Marijke Persijn (België), Cora Vlug (Verenigde Staten) en vandaag Dick van der Pijl (Frankrijk). 

Het was de moeite waard weer eens naar Nederland te gaan en het werd tijd. Anderhalf jaar niet niet in het vaderland geweest was toch wel erg lang. We hebben het wel erg druk gehad en toch nog niet iedereen bezocht die we weer eens wilden zien. Nou ja ik hoop de de volgende keer niet zo lang op zich laat wachten. 

We zijn alweer bijna drie weken thuis. Christopher, mijn partner, heeft al weer op twee verschillende boerderijen gewerkt. Hij vervangt de eigenaar van een boerderij wanneer deze op vakantie wil of gewoon een aantal dagen rust wil hebben. Het zijn vooral alpacaboerderijen .  Hij noemt zichzelf dan ook alpacasitter, maar als het zo uitkomt, vervangt hij ook op andere boerderijen. Zo was hij eerst een week op een boerderij niet zover bij ons vandaan, waar ze schapen fokken. De eigenaar wilde een weekje naar zee. Op de boerderij hadden ze wel meer dan driehonderd schapen. Het is een grote boerderij zeker voor Nederlandse begrippen met een kleine honderd hectare aan terrein. Een flinke terreinwagen is dan geen overbodige luxe. 

Het belangrijkste is natuurlijk de verantwoording. Er wordt van hem verwacht dat hij de boerderij runt als de eigenaar. In de ochtend en de avond moeten de jongere schapen bijgevoerd worden en er moet op gelet worden dat ze voldoende water hebben.  Zwakkere jonge lammeren worden bijgevoerd met de fles als een baby of gewoon wat graan uit de hand. 

Als hij zo een week weg is, ga ik altijd een paar dagen naar hem toe om hem te helpen en om met hem samen te zijn. Je komt op plekken waar je anders niet zo gauw komt. In de avond gaan we ergens in de buurt uit eten of blijven op de boerderij. Als we mazzel hebben is er een zwembad of een jaccuzi en zeker in deze tijd van het jaar hebben we dan ook vakantie!

Dick van der PijlGerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date