Nationale Sportweek in Vlaardingen

20-04-2015 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Wethouder Arnout Hoekstra verrichtte vanochtend om negen uur de opening van de Nationale Sportweek in de Polderpoort met de circusclinics Hannes on Wheels. Hoekstra deed zelf ook mee en balanceerde, met twee leerlingen die naast hem liepen, op het ‘slappe koord’.

De Nationale Sportweek is een landelijk sportevenement dat een week lang in Nederland sporten in de etalage zet. De Sportweek laat zien hoe gezond en vooral leuk sporten en bewegen is. De Nationale Sportweek wordt in 2015 gehouden van zaterdag 18 tot en met zaterdag 25 april.

De hele week zetten honderden sportverenigingen, sportclubs, sportbonden, bedrijven, het onderwijs en andere sportaanbieders hun deuren open, organiseren clinics, toernooien en demonstraties. Iedereen, jong en oud, kan deze week kennis maken met (nieuwe) sporten.

Ruim 10 jaar Nationale Sportweek

De eerste Nationale Sportweek werd in 2004 georganiseerd. Nu is dit sportieve evenement uitgegroeid tot een van de grootste sportevenementen van Nederland met ieder jaar weer een recordaantal deelnemers, deelnemende gemeenten en sportaanbieders. In 2013 vierde NOC*NSF de tiende Nationale Sportweek. De Nationale Sportweek werd tot op heden in de laatste week van april gehouden. Vanaf 2016 vindt de Sportweek plaats in september. Leer daar hier meer over.

Doel

De Nationale Sportweek wordt georganiseerd door NOC*NSF met als doel meer mensen kennis te laten maken met een sport die bij hen past en ze vervolgens de weg naar de sportvereniging te laten vinden. Nog steeds sporten veel mensen niet. De organisatie van de Nationale Sportweek is een van de initiatieven die de positieve bijdrage die sport geeft aan mensen en maatschappij vergroot.

Waar in Vlaardingen ?

In 2014 organiseerden 208 gemeenten een lokale Sportweek. De activiteiten van de Nationale sportweek vinden op verschillende locaties plaats. Wie wil weten waar kan hier  klikken.Gerelateerd