Nachtelijke bomenkap voor Hoekse Lijn

24-09-2015 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Aanstaande zaterdag 26 september worden, voor de ombouw van de Hoekse Lijn, bomen gekapt aan de George Stephensonweg en bij station Vlaardingen West. Tussen 01.10 en 05.40 uur worden acht bomen verwijderd direct naast het spoor aan de George Stephensonweg. Uit veiligheidsoverwegingen is besloten deze acht bomen in de nacht te kappen; dit gebeurt wanneer de trein niet over het traject rijdt.

De overige bomen worden tussen 06.00 en 18.00 uur gekapt. Hierdoor is de George Stephensonweg zaterdag tot 18.00 uur afgesloten voor verkeer. U vindt de omleidingsroute op de borden en de aannemer zet ook verkeersregelaars in om het verkeer te begeleiden.

Nieuw groen

Voor het kappen van de bomen is door de gemeente Vlaardingen een vergunning verleend. Na de ombouw van de Hoekse Lijn zal in overleg met de gemeente Vlaardingen herplant van bomen plaatsvinden.

Voor meer informatie over de werkzaamheden of deelname aan de begeleidingscommissie kunt u contact opnemen met omgevingsmanager Marco Bekker via telefoonnummer: (06) 53819844 of via e-mail: ahm.bekker@rotterdam.nl .

Meer informatie over het project Hoekse Lijn kunt vinden op de website van de Hoekse LijnGerelateerd