Categorieën

Service

Nachtafsluiting Beneluxtunnel

Nachtafsluiting Beneluxtunnel
Nieuws

Nachtafsluiting Beneluxtunnel

  • Redactie
  • 08-12-2017
  • Nieuws
Nachtafsluiting Beneluxtunnel
VLAARDINGEN - De Beneluxtunnel (A4) is in de nacht van 12 op 13 december van 21:00 uur tot 05:00 uur in beide richtingen afgesloten vanwege werkzaamheden. Weggebruikers moeten rekening houden met een extra reistijd van maximaal 30 minuten. 

De toe- en afritten van Vlaardingen en Schiedam van de A4 zijn tijdens de nachtelijke afsluitingen afgesloten. Vlaardingen en Schiedam zijn wel bereikbaar via de A20. De Beneluxtunnel is overdag bereikbaar voor het verkeer en tijdens de woensdagochtendspits. Ook blijven de brom- en fietstunnels beschikbaar.



Werkzaamheden

De tunnels in Nederland behoren tot de veiligste van Europa. Om dit zo te houden, voert Rijkswaterstaat onderhoudswerkzaamheden om de levensduur van de tunnel te verlengen en de veiligheid te kunnen garanderen. Rijkswaterstaat gaat de nieuwe stilstand-detectie, die een file of ongeval kan waarnemen en doorgeven, in gebruik stellen en testen. Voor het testen is het noodzakelijk de tunnel volledig af te sluiten. Zo kunt u als weggebruiker ook in de toekomst vlot en veilig door de Beneluxtunnel rijden.



Omleidingen

Weggebruikers moeten rekening houden met een extra reistijd van 30 minuten. Gele borden en de informatiepanelen boven en langs de weg geven de omleidingsroute aan over de ring Rotterdam via de Van Brienenoordbrug (A16).