Nacht zonder dak groot succes!

12-09-2018 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Afgelopen zaterdag brachten 13 jongeren en jeugdleiders van de Protestantse Gemeente Vlaardingen de nacht door in zelfgebouwde krotten van karton en plastic. Met deze “Nacht Zonder Dak” haalden ze ruim 2500 euro op voor straatjongeren  in Bolivia, Kenia en India. Nacht Zonder Dak is een actie van ontwikkelingsorganisatie Tear.  

Voor veel jongeren in de wereld is op straat leven de keiharde realiteit. De opbrengst van deze actie is daarom bestemd voor straatjongeren in Cochabamba (Bolivia), Mumbai (India) en de sloppenwijken van Mathare (Kenia). De organisaties die hier werken vangen straatjongeren op en doen preventief werk onder jongeren die het risico lopen op straat of in de prostitutie terecht te komen. Tear steunt deze projecten die straatjongeren onderdak, begeleiding, onderwijs en een toekomst geeft. 

Door de nacht buiten in een krotje door te brengen wilden de jongeren ervaren hoe het is om geen normaal dak boven het hoofd te hebben. Organisator en deelnemer Leon van Delft: ,,Ik vond het heel leuk en gezellig en zou het zo volgend jaar weer doen! Tegelijkertijd heeft deze actie me toch wel stilgezet bij het feit dat het voor sommige mensen (véél mensen) niet vanzelfsprekend is dat ze een dak boven hun hoofd hebben. En het heeft me ook weer extra met m'n neus op de feiten gedrukt dat alles wat ik ook maar ooit zou willen verbouwen aan mn huis echt puur een luxeprobleem is vergeleken met wat sommige mensen iedere dag meemaken''.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date