Muziekcoryfee Willem de Wilt viert mijlpaal bij Omroep Vlaardingen!

29-04-2020 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN – Maar liefst 499 keer kroop hij achter de mengtafel en de microfoon van Omroep Vlaardingen om zijn kennis van muziek met de steeds groter wordende groep trouwe luisteraars te delen. Op verschillende locaties, van de Haven tot de Hoogstraat. Aanstaande zaterdag viert hij een gedenkwaardig jubileum. Want op 2 mei presenteert DJ, presentator en muzikale encyclopedie Willem de Wilt zijn programma “Back in Time” voor de 500-ste keer! Maar liefst drie uur lang, van 20.00 uur tot 23.00 uur, kun je luisteren naar Willem en naar de pareltjes in de muzikale geschiedenis.

,,In augustus 2005 ben ik begonnen bij de sport van de omroep als technicus en presentator’’, aldus Willem. ,,In diezelfde periode leerde ik Paul van Vliet kennen en we begonnen samen in oktober 2005 het programma Rock at the Dock, dat op zaterdag 16 mei ook alweer de 700e uitzending beleeft. Dat is een programma voor en door artiesten uit Vlaardingen en omgeving of artiesten die een link hebben met Vlaardingen, en onder Vlaardingers een groot succes. Paul verliet op een gegeven moment de omroep en even daarna kreeg ik een uur erbij voor het programma Back in Time, dat voor het eerst ‘de lucht in ging op zaterdagavond 6 september 2008.

Het programma is ontstaan op straat: als ik in de stad liep kreeg ik veel vragen van oud bezoekers van discotheek ’t Packhuys om weer de oude hits op de radio te draaien. Dat is de discotheek waar ik in de jaren ’70 en ’80 iedere zaterdag- en zondagavond diskjockey was. Ik stond er op zaterdag van 20.00 uur tot 05.00 uur en op zondag van 20.00 uur tot 01.00 uur. Ik vond het toen een leuk idee en ben daarmee aan de slag gegaan. In het programma draai ik onder meer oude soul, disco, dance, funk, reggae en R&B nummers uit de jaren ’60, ’70, ’80 maar latere jaren en nieuwe nummers krijgen ook de aandacht. In de Packhuystijd was het altijd een strijd met de discjockeys van discotheek Downtown uit Maassluis wie de nieuwste importplaten draaide. Kortom, het was een onvergetelijke tijd waar nog steeds over wordt gesproken.

Doordat ik persoonlijk bevriend ben met Ferry Maat is zijn manier van radio maken altijd een voorbeeld voor mij geweest; dat waardeer ik van hem en ik probeer er toch een eigen draai aan te geven met specials over artiesten en platenlabels. Ik wil absoluut geen Ferry en de Soulshow nabootsen, maar wel heb ik een paar keer stil gestaan bij de Soulshow tijdens de 500 uitzendingen. In verband met de huidige situatie van de Convid-19 crisis, mogen er op dit moment maximaal 2 personen in de studio zijn, dus is er helaas geen feestje. Ik hoop dat ik dat wel kan doen bij de 525e uitzending, en als het goed is wordt dat zaterdagavond 02 januari 2021’’.

Omroep Vlaardingen is te ontvangen via 107.8 FM in de ether in de regio van Vlaardingen, maar je kunt ook via de eigen app of op www.omroepvlaardingen.nl  meeluisteren.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date