Moslims stellen zich voor en delen rozen uit

29-04-2017 Nieuws Redactie

VLAARDNGEN - Op zaterdag beginnen de gemeenschapsleden van de Islamitische Stichting MillîGörüş (IGMG) een actie door heel Europa. Onder het motto “Hallo, wij zijn moslims.“ willen zij  ook in Vlaardingen het gesprek aangaan met hun medeburgers, zichzelf voorstellen, ontmoetingen laten plaatsvinden en de vooroordelen verminderen.

Persoonlijk contact met mensen is de meest natuurlijke en beste manier om begrip en ontmoetingen te bevorderen. Studies tonen aan: veel mensen hebben wegens het ontbreken van persoonlijk contact met moslims vaak een kritische, zo niet vijandige houding, ontwikkeld ten opzichte van moslims. 

Daarom willen de jongeren van de vereniging van de Nederlandse Islamitische Federatie  het directe en persoonlijke contact met medeburgers opzoeken, barrières opheffen en bruggen bouwen. Onder het motto: “Hallo, wij zijn moslims.“ willen ze ontmoetingen laten plaatsvinden en elkaar beter leren kennen.

De actie zal overal op openbare plekken plaatsvinden — in winkelstraten, op markten en in stadcentra. Woordvoerder Muhammed Ali Ozel: ,,Het is simpelweg een aanbod om elkaar beter te leren kennen. We willen de drempel tot contact verlagen, het gesprek opzoeken, ons voorstellen evenals vele leuke mensen leren kennen. In feite gaat het erom dat we naar elkaar kunnen glimlachen, dat we empathie kunnen creëren’’.

De actie “Hallo, wij zijn moslims.“ is op vandaag door heel Europa in vele steden en gemeentes – onder andere ook in Vlaardingen op het Veerplein vanaf 12 uur. Naast het voeren van persoonlijke gesprekken kunnen geïnteresseerden ook een roos en een actieflyer met meer informatie meenemen.Gerelateerd