Moordaanslag in de touwslagerij

12-06-2018 Nieuws Redactie

afbeelding: Stadsarchief Vlaardingen

VLAARDNGEN - In dit voor Vlaardingen historische jaar waarin we de Slag bij Vlaardingen van het jaar 1018 herdenken, brengt Vlaardingen24 iedere dag een verhaal uit het Vlaardingse verleden. We doen dat aan de hand van een oud krantenbericht. Vandaag 12 juni 1916: Moordaanslag in de touwslagerij.

In een vlaag van woede steekt een werkbaas op de touwslagerij (de Oude Lijnbaan) in op de eigenaar, J.H. van Linden van den Heuvell die badend in het bloed op de grond in elkaar zakt. Messteken hebben zijn kleding doorkliefd en hem in de hals en in de rug geraakt. Na een ziekbed van enkele weken is hij weer opgeknapt. Edelmoedig bekommert hij zich om het achtergebleven gezin van de dader die in het Rotterdamse Huis van Bewaring terecht is gekomen.

Zaterdagmorgen heeft een werkbaas op de touwslagerij te Vlaardingen, na een woordenwisseling, den eigenaar der fabriek, den heer J.H. van Linden van den Heuvel, een levensgevaarlijke steekwonde toegebracht. De heer Van Linden van den Heuvel is in zeer zorgwekkenden toestand naar het Ziekenhuis overgebracht. De dader is door de politie aangehouden. Nader meldt men ons dat de toestand van den heer v. L., hoewel ernstig, niet levensgevaarlijk blijkt.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date