Moord op de Hoogstraat

16-04-2018 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN – Een been dat uitstak vanonder de toonbank in een winkel aan de Hoogstraat, een dame die overstuur naar buiten rende en een wijkagent die snel afkwam op het hulpgeroep. Kortom, alle ingrediënten waren vandaag aanwezig voor een aflevering van “Flikken Vlaardingen”, en een camerateam was druk bezig met het ‘draaien’ van de verschillende scenes. De locatie? Lokaal 97, het praktijklokaal van het Lentiz Geuzencollege aan de Hoogstraat 97, en IJssalon Melbalino, een eindje verderop aan de Korte Hoogstraat 2.

Een echte misdaad was er niet gebeurd, maar het leek er korte tijd verdacht veel op. Leerlingen van het Geuzencollege hadden een script geschreven, inclusief de plotwendingen en teksten en een politieagent was zo vriendelijk mee te doen in het verhaal. Dit alles werd vakkundig opgenomen door een professionele cameraman, waarbij Jan Hijmans, eigenaar van IJssalon Melbalino, voor de gelegenheid onder meer de rol van geluidsman op zich had genomen.

Het doel van dit alles? Een verrassend promotiefilmpje maken voor beide winkels: Lokaal 97, waar leerlingen het vak van ondernemer leren en IJssalon Melbalino. Een voorbeeld van een samenwerkingsverband dat laat zien dat er veel gebeurt op de Hoogstraat en op de Korte Hoogstraat en dat er frisse initiatieven worden ontwikkeld. En het filmpje ? Dat is morgen zo goed als klaar! Dan kunt u het ook op Vlaardingen24 bekijken.


Gerelateerd