Mooie opbrengst voor Stichting Passie

10-05-2016 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Op maandagavond 9 mei 2016 heeft Ronde Tafel 56 bekend gemaakt welk bedrag is opgehaald voor haar goede doel van het jaar 2015-2016, Stichting Passie. Dit gebeurde tijdens een borrel met sponsoren en belangstellenden in het sfeervolle Smakelijk Eten en Drinken aan de Markt in Vlaardingen, waar een cheque werd uitgereikt aan de trotse voorzitter van Stichting Passie; Kim Mourik. 

De Ronde Tafel is een vereniging voor mannen tussen de achttien en veertig jaar. Mannen die onderlinge vriendschap hoog in het vaandel hebben staan. Die zich willen blijven ontwikkelen en ontplooien. En ondertussen belangeloos hun expertise en tomeloze energie in willen zetten voor het goede doel. Dat doet zij onder meer door evenementen te organiseren zoals Tavola, de Haringrit en een tennistoernooi. 

Tijdens de door de Ronde Tafel georganiseerde evenementen is in totaal een bedrag van € 10.000,00 opgehaald voor Stichting Passie. Hiermee kan de stichting kinderen met een Autisme Spectrum Stoornis (of: ASS) ondersteunen om een zelfstandig bestaan op te bouwen. Dat doen zij door professionals en ouders te leren te werken volgens de ABA methode. Deze methode heeft bewezen dat het ca 50 procent van de kinderen met ASS een zelfstandig bestaan kan bieden waar zij anders hun hele leven afhankelijk zouden zijn van de zorg van derden.