Mogelijk appartementen in voormalige Lidl

12-07-2017 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - In de voormalige Lidl supermarkt aan de Winkelhoeve komen mogelijk appartementen. Dat heeft het college van B&W geantwoord op vragen van CDA raadslid Marnix Alderliesten. Alderliesten pleitte eerder in een aantal vragen over het vertrek van de Lidl voor het in stand houden van wijkvoorzieningen.

Het college is van mening dat voorzieningen op wijkniveau belangrijk zijn voor bewoners. ,,In tegenstelling tot de Loper is de Winkelhoeve een buurtvoorziening. Ons beleid is er niet op gericht om alle buurtvoorzieningen in stand te houden'', aldus het college. In de Detailhandelsnota 2013 Gemeente Vlaardingen ligt de focus op het versterken van het hoofdwinkelcentrum en de wijkwinkelcentra. Er wordt geen actief beleid gevoerd op de aanpak van de leegstand in buurtwinkelcentra zoals de Winkelhoeve.

Het college is nu in gesprek met de eigenaar om te kijken naar de meest gewenste invulling voor deze wijk. Realisatie van appartementen op de begane grond in plaats van winkelruimte is een optie die uitgewerkt wordt.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date