Categorieën

Service

Mixed Voices wint Slag om het Anker

Mixed Voices wint Slag om het Anker
Uit

Mixed Voices wint Slag om het Anker

  • Herman van Nieuwenhuizen
  • 08-11-2014
  • Uit
Mixed Voices wint Slag om het Anker

Dirigente Ana Mihajlovic van Mixed Voices neemt het Gouden Anker in ontvangst

VLAARDINGEN – Het vrouwenkoor Mixed Voices uit Rotterdam heeft de vierde editie van De Slag om het Anker gewonnen. Na lang beraadslagen wees de jury het circa 30-koppige koor aan als winnaars, waarbij er niet meer dan een halve punt verschil was tussen de nummers één tot en met drie. Het kleine puntenverschil tekende overigens ook dit jaar weer het hoge niveau van de deelnemende muziekgezelschappen, waarbij shantykoren, mannenkoren, vrouwenkoren en popkoren elkaar afwisselden.

Voor dirigente Ana Mihajlovic van Mixed Voices was het een bijzondere avond. Zij was niet alleen met Mixed Voices naar ‘De Slag’ gekomen, maar ook met Zanggroep Ratatouille uit Vlaardingen. Naast de eerste prijs, het Gouden Anker, won zij met deze laatste groep ook nog eens de Aanmoedigingsprijs, die zij uit handen van wethouder van cultuur Cees Oosterom ontving. De Publieksprijs tenslotte werd gewonnen door Shantykoor Vlaardingen, dat waarschijnlijk ook de grootste aanhang meegebracht had.

Voordat de Publieksprijs uitgereikt werd, gesponsord door de firma Slagboom, werd Cees Oosterom opgeroepen door de heer Slagboom zelf om zich in te zetten voor de Stadsgehoorzaal inclusief de professionele theateroptredens. De wethouder antwoordde hierop, zoals hij de laatste tijd vaker gedaan heeft, dat het theater niet dichtgaat. ,,De functie van de Stadsgehoorzaal zal anders worden ingevuld’’, aldus Oosterom. Over de beraadslagingen van de jury maakte hij verder ook nog een paar opmerkingen: ,,Soms werd er wel tien minuten over een halve punt gediscussieerd en soms ging het ook gewoon nergens over. Als ik mijn ogen dicht deed was het dan net of ik in de gemeenteraad zat’’.

Het Gouden Anker bleek na uitreiking een behoorlijk zware prijs: het viel door zijn gewicht van de plaat waarop het was bevestigd. Het mocht de pret niet drukken op dit door het Delta Hotel wederom uitstekend georganiseerde korenfestival.