Miljoen euro tekort voor bouw sporthal

26-01-2016 Nieuws Herman van Nieuwenhuizen

VLAARDINGEN – De Westwijk gaat op de schop. De komende jaren worden er oude woningen gesloopt en nieuwe woningen gebouwd. Alle plannen zijn al eerder aan de gemeenteraad gepresenteerd en op 1 maart zal de raad er weer over spreken. Vandaag presenteerde wethouder Hans Versluijs tijdens de persbijeenkomst een deel van de plannen voor het centrum van de Westwijk, waaronder het gebied rond de Wiardi Beckmansingel.

Aan het Erasmusplein wordt een nieuwe sporthal neergezet met daar bovenop appartementen in de sociale huursector. Albert Heijn wil en mag de winkelruimte uitbreiden en ook daar worden appartementen op gebouwd. De kosten voor de bouw van deze eerste van twee te bouwen sporthallen die de oude hallen bij de Floris de Vijfdelaan moet vervangen bedragen €3,7 miljoen. Voor de voorbereiding van die bouw vraagt het college aan de raad om een krediet van €200.000 beschikbaar te stellen.

Een tweede sporthal moet verrijzen aan de Claudius Civilislaan, ter hoogte van Hand- en korfbalvereniging S.C. Twist en het College Vos. De kosten daarvan worden door wethouder Versluijs geschat op €2,6 miljoen. Voor de bouw ervan is er, aldus Versluijs, nog ongeveer € 1 miljoen tekort. Bij de behandeling van de Voorjaarsnota 2016, in juni dit jaar, zal dit bedrag ter sprake komen. De raad zal zich dan over de toekenning ervan uitspreken en één en ander in de Begroting later dit jaar goed moeten keuren.Gerelateerd