Categorieën

Service

Mijnenjager Zr. Ms. Vlaardingen op bezoek

Mijnenjager Zr. Ms. Vlaardingen op bezoek
Nieuws

Mijnenjager Zr. Ms. Vlaardingen op bezoek

  • Redactie
  • 09-03-2017
  • Nieuws
Mijnenjager Zr. Ms. Vlaardingen op bezoek
VLAARDINGEN - Op vrijdag 10 maart meert de Zr. Ms. Vlaardingen aan langs de Maasboulevard. De mijnenjager komt om ongeveer 15.00 uur aan waarna er een receptie is aan boord van het schip. Zaterdag is het schip opengesteld voor publiek. Dit is een mooie kans om de Zr.Ms. Vlaardingen te bezichtigen. In 2015 bracht het schip ook al een bezoek aan Vlaardingen na groot onderhoud in België.

De scheepsbel was, conform goede marine traditie,  ten tijde van het onderhoud in bewaring gegeven aan de burgemeester van Vlaardingen. Na 15 maanden in onderhoud te zijn geweest werd de scheepsbel weer teruggegeven aan het schip.

Zr. Ms. Vlaardingen is een van de mijnenjagers van de marine. De hoofdtaak van de mijnenjagers is het vrij houden van de zee, de kustwateren en de havenmondingen van explosieven. Daarnaast beschermen ze maritieme eenheden in een mijngevaarlijk gebied door mijnenbestrijdingsoperaties uit te voeren.

Het is binnen de marine een oude traditie om schepen te vernoemen naar steden. Grote steden geven hun naam aan grote schepen, zoals Zr. Ms. Rotterdam en Zr. Ms. Amsterdam. Mijnenjagers, en vroeger de mijnenvegers, worden veelal vernoemd naar middelgrote of kleine steden.