Metro pas in 2021 naar strand

23-05-2018 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Pas vanaf het voorjaar van 2021 gaat de Hoekse Lijn daadwerkelijk helemaal door naar de nieuwe strandhalte. Dus we moeten nog bijna drie jaar geduld hebben voor we met de metro naar het strand van Hoek van Holland kunnen vanuit Vlaardingen. Het laatste stuk van de Hoekse Lijn moet dan klaar zijn, zo maakte de Rotterdamse wethouder Adriaan Visser bekend.

Het was al bekend dat de verlenging van de bestaande verbinding tussen Schiedam en Hoek van Holland niet tegelijkertijd met de opening van de Hoekse Lijn zou worden gerealiseerd. De opening van het eerste deel, tot station Haven, staat na een vertraging van ruim een jaar gepland voor dit najaar.

De metro zou pas in de loop van 2019 naar station Strand gaan, dat wordt dus veel later. Met de verschuiving naar het voorjaar 2021 neemt het gemeentebestuur van Rotterdam een voorschot op mogelijke extra tegenvallers. De planning van de aanleg van de verlenging van de Hoekse Lijn kan ook nog verder worden vertraagd door bezwaren van omwonenden en natuurorganGerelateerd