Met de Spring Foundation naar het pretpark

25-06-2018 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Op zaterdag 23 juni verzorgde Spring Foundation het jaarlijkse dagje uit voor gezinnen die bij de stichting zijn aangesloten. De bestemming dit jaar was Familiepark Drievliet in Den Haag. Drie dubbeldekkers (dank aan De Vlaerdinger!) werden ingezet om zo’n 250 mensen te vervoeren naar het pretpark. Bij aankomst kreeg iedereen bonnen om in het park een lunch te nuttigen. De mensen, voor wie een dagje uit vanwege een kleine beurs er niet inzit, hebben ontzettend genoten.

Spring Foundation zet zich in voor ruim 350 Vlaardingse gezinnen  (waaronder ruim 1000 kinderen) die op of onder de armoede grens leven. Het ‘dagje uit’ werd voor het 7e opeenvolgende jaar georganiseerd en dit jaar grotendeels gefinancierd door het geld van de Anne-Marie van der Lindeprijs, die Spring Foundation in 2017 ontving.

Spring Foundation doet meer: zo kunnen gezinnen terecht bij de kledingbank, speelgoedbank en boekenbank, organiseert Spring koffie ochtenden, en aanvragen voor het Jeugdsport- en cultuurfonds. In het pand aan de Surinamesingel zit ook een kinderkantoor waar kinderen in alle rust huiswerk kunnen maken of bijles kunnen krijgen. Ook zijn er spreekuren van budgetcoaches en de opruimcoach. Verder ondersteunt Spring gezinnen met eten en krijgen kinderen jaarlijks nieuwe winterschoenen, en komt Sinterklaas elk jaar bij zo’n 200 kinderen langs met cadeaus. Spring heeft een ‘kind pact’ waarbij elk kind een matras, kussen en dekbed kan krijgen.

Wilt u informatie over Spring Foundation of wilt u zich aansluiten bij Spring Foundation, stuurt u dan een berichtje naar: springfoundationvlaardingen@gmail.comGerelateerd